29.12.2018 г.

Русия се готви да използва химическо оръжие в окупираните райони на Донбас

Руските специални служби разчитат на голям брой жертви сред гражданското население

С такава информация разполага Главното управление за разузнаване на Министерството на отбраната на Украйна (ГУР МОУ). Информацията е обнародвана на брифинг днес от представителя на ГУР Вадим Скибицкий, съобщава официалният сайт на ведомството.

Снимка: procherk.info

В. Скибицкий е подчертал, че украинското военно разузнаване наблюдава редица признаци, ясно показващи, че Русия подготвя диверсионно-терористичен акт с използването на химически отровни вещества, който ще бъде представен от руските пропагандисти като използване на „химическо оръжие” от страна на украинската армия срещу населението на окупирания Донбас.

ГУР МОУ е установило, че в окупираните райони на Донбас в средата на декември е пристигнала група руски специалисти в областта на химическите бойни отровни вещества.
В окупираните райони противникът е повишил нивото на готовност на руските окупационни войски за действия в условията на химическо замърсяване. От Русия са внесени последно поколение средства за индивидуална защита на личния състав на подразделенията на І и ІІ армейски корпуси на руските окупационни войски, които средства се планира да бъдат изпробвани в бойни условия.

С цел създаването на съответните граждански настроения, Москва повече от месец провежда мащабна информационна кампания с обвинения по адрес на Украйна, че уж тя готви подобни действия. ГУР констатира, че по подобна схема Русия е провела информационна операция в навечерието на имитацията на химическа атака в района на град Алепо в Сирия, за да бъдат оправдани последвалите авиационни удари срещу силите на сирийската опозиция.

-----------------------------------------------------------------------------------------
Следите ли страницата на Украйна Incognita във Фейсбук?

Няма коментари:

Публикуване на коментар