16.02.2018 г.

Украинските военни журналисти отбелязват своя професионален празник


По случай Деня на военните журналисти с думи на признание и благодарност към тях се обърна министърът на отбраната на Украйна Степан Полторак на своята страница във Фейсбук:

Снимка: mil.gov.ua
Днес военните журналисти от Въоръжените сили на Украйна за пръв път отбелязват своя професионален празник. Това е заслужен жест на уважение към мъжеството и героизма на военните журналисти, които от първите дни на вражеската агресия бяха редом с нашите военнослужещи в най-горещите точки на украинската съпротива. И подвигът на украинския войник трагично и символично е преплетен с мисията на военния журналист, също така готов на саможертва в името на мирното и успешно бъдеще на своята страна.

На 16 февруари 2015 година в близост до град Дебалцево при изпълнение на бойна задача загина капитан 3 ранг Дмитро Лабуткин – редактор от телевизионната редакция на Телерадиостудията на Министерството на отбраната на Украйна „Бриз”. Той до последния си дъх продължаваше да снима бойните действия, като с чест изпълни  както военния, така и журналистическия си дълг. 16 февруари вече е ден за отдаване на почит към професионалната доблест на военните журналисти.

Трябва да благодарим на тези хора за това, че за пръв път в украинската военна история те реално и на практика започнаха да отстояват информационния суверенитет на Украйна. За да издържим и да победим врага, от критично значение е стратегическата комуникация между армията и обществото. И именно на военните журналисти сме задължени за съвместното и ефективно противодействие на врага, което успяхме да организираме заедно с представителите на украинските и чуждестранни медии. Благодарение на военните журналисти  целият свят разбра и тепърва ще разбира за героизма на защитниците на Украйна.

Снимка: mil.gov.ua
Искам да благодаря на служителите на Централната телерадиостудия на Министерството на отбраната на Украйна и телерадиостудия „Бриз”, на Военното радио „Армiя FM”, на Централния печатен орган на Министерството на отбраната на Украйна „Народна армiя”, на списание „Військо України”, както и на всички наши прес офицери за огромния им принос в информационната борба срещу руската агресия.



Публичната откритост и медийната прозрачност на дейността на Министерството на отбраната на Украйна, бързото отразяване на най-важните и актуални събития в сферата на държавната отбрана, конструктивното сътрудничество с медиите – всичко това укрепва имиджа на украинската армия, повишавайки доверието на обществото към Въоръжените сили на Украйна.

Степан Полторак
Поздравявам военните журналисти с професионалния им празник! Вярвам, че заедно приближаваме Победата!

Благодаря ви за съвестното изпълнение на бойните и служебни редакционни задачи!

Слава на Украйна!


Няма коментари:

Публикуване на коментар